Over Weefkring Alkmaar

Bijna zestig mensen uit Alkmaar en wijde omgeving zijn lid van Weefkring Alkmaar. Tijdens de bijeenkomsten van de Weefkring delen zij hun weefervaringen, doen zij inspiratie op, vooral tijdens de shows van eigen werk in voor- en najaar, en breiden zij hun kennis uit: via cursussen en lezingen – zowel verzorgd door experts op weefgebied als door eigen leden.

De leden van Weefkring Alkmaar komen tien keer per jaar bij elkaar, waarvan negen keer voor een gewone bijeenkomst; de tiende keer is het jaarlijkse uitje. In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten. Bij de activiteiten staat vermeld waar de bijeenkomst plaatsvindt.

De bijeenkomsten zijn in principe openbaar, behalve de eindejaarsbijeenkomst en het uitje. Heb je belangstelling voor een bepaald onderwerp of overweeg je lid te worden, dan ben je welkom op een van de andere dagen.

Leden van Weefkring Alkmaar betalen jaarlijks contributie; daarnaast betalen zij voor iedere bijeenkomst een gering bedrag. Niet-leden betalen een iets hoger bedrag; zij kunnen maximaal twee keer per jaar een bijeenkomst bijwonen.

Nieuwsberichten

Lees hier de laatste nieuwtjes van Weefkring Alkmaar. Wat hebben we onlangs ondernomen, wat ligt er nog in 't verschiet…

Activiteiten

Klik op deze link naar de pagina met een overzicht van onze activiteiten. Wanneer zijn de vaste bijeenkomsten en wanneer organiseren we andere activiteiten…

Bibliotheek

Weefkring Alkmaar bestaat al sinds 1971. In al die jaren hebben de leden veel kennis vergaard, die zij graag delen. Ook beschikt de Weefkring inmiddels over een uitgebreide bibliotheek. De boeken en documentatie uit de bibliotheek zijn uitsluitend te leen voor leden (gratis).

Contact

Wilt u meer informatie over Weefkring Alkmaar, of zoekt u contact met één van de leden? Vul dan het contactformulier in op deze pagina…

Locatie

Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8
1813 BH Alkmaar

Admin

Deze pagina is alleen toegankelijk voor site-administrators…

Weven is in Nederland weer in opkomst. De Weefkring Alkmaar hoopt dat deze groeiende belangstelling ook geldt voor Alkmaar en omgeving en dat er weer nieuwe leden bij komen. De PR-commissie van Weefkring Alkmaar timmert aan de weg om weven te promoten, informatie te geven over de Weefkring Alkmaar en over lesmogelijkheden in Alkmaar en omgeving.

Wilt u meer informatie?

Vul dan onderstaand contactformulier in:

Eigen werk in de spotlight

Clasped weft / Sleepdraadweven

Clasped weft of sleepdraadweven


Door:

Clasped weft is de naam die dit weefsel meestal mee krijgt. We noemen het ook wel sleepdraadweven. Het is een weefsel in linnenbinding. Met de draad die je vanaf de ene kant inslaat haal je de draad aan de andere kant op, je sleept die door de sprong van de schering naar het punt waar je wilt. Door dit per inslag te verschuiven kun je prachtige effecten bereiken.

Fotograaf: Els Ketting

Nieuws

Wat heeft de Weefkring Alkmaar onlangs ondernomen…
Nieuwsbericht

Transparante weefsels – 24 mei 2024

Transparante weefsels zijn er in vele soorten. Drie weefkringleden hebben enkele technieken bestudeerd en deze kennis met ons gedeeld middels een presentatie met mooie beelden én ingeregen getouwtjes waarop zij deze technieken demonstreerden en waarop ook wij het weven mochten uitproberen. Een prima manier om weer veel inspiratie op te doen.

Agenda van Weefkring Alkmaar

Agenda
Geen bijdragen gevonden