Over Weefkring Alkmaar

Zo’n vijftig mensen uit Alkmaar en wijde omgeving zijn lid van Weefkring Alkmaar. Tijdens de bijeenkomsten van de Weefkring delen zij hun weefervaringen, doen zij inspiratie op, vooral tijdens de shows van eigen werk in voor- en najaar, en breiden zij hun kennis uit: via cursussen en lezingen – zowel verzorgd door experts op weefgebied als door eigen leden.

De leden van Weefkring Alkmaar komen tien keer per jaar bij elkaar, waarvan negen keer in De Wijkplaats. De tiende keer is het jaarlijkse uitje. In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten.

De bijeenkomsten zijn in principe openbaar, behalve de eindejaarsbijeenkomst en het uitje. Heb je belangstelling voor een bepaald onderwerp of overweeg je lid te worden, dan ben je welkom op een van de andere dagen.

Leden van Weefkring Alkmaar betalen jaarlijks contributie; daarnaast betalen zij voor iedere bijeenkomst een gering bedrag. Niet-leden betalen een iets hoger bedrag; zij kunnen maximaal twee keer per jaar een bijeenkomst bijwonen.

Nieuwsberichten

Lees hier de laatste nieuwtjes van Weefkring Alkmaar. Wat hebben we onlangs ondernomen, wat ligt er nog in 't verschiet…

Activiteiten

Klik op deze link naar de pagina met een overzicht van onze activiteiten. Wanneer zijn de vaste bijeenkomsten en wanneer organiseren we andere activiteiten…

Bibliotheek

Weefkring Alkmaar bestaat al sinds 1971. In al die jaren hebben de leden veel kennis vergaard, die zij graag delen. Ook beschikt de Weefkring inmiddels over een uitgebreide bibliotheek. De boeken en documentatie uit de bibliotheek zijn uitsluitend te leen voor leden (gratis).

Contact

Wilt u meer informatie over Weefkring Alkmaar, of zoekt u contact met één van de leden? Vul dan het contactformulier in op deze pagina…

Locatie

Waar houden wij onze vaste bijeenkomsten? Vind hier de adressen, kaartjes en routebeschrijvingen.

Admin

Deze pagina is alleen toegankelijk voor site-administrators…

Weven is in Nederland weer in opkomst. De Weefkring Alkmaar hoopt dat deze groeiende belangstelling ook geldt voor Alkmaar en omgeving en dat er weer nieuwe leden bij komen. De PR-commissie van Weefkring Alkmaar timmert aan de weg om weven te promoten, informatie te geven over de Weefkring Alkmaar en over lesmogelijkheden in Alkmaar en omgeving.

Wilt u meer informatie?

Vul dan onderstaand contactformulier in:

Contactformulier

Eigen werk in de spotlight

Weefobject op tafelloper

Bijzonder: weven met koperdraad en handgesponnen zijde


Door: Lidwien Dekker en Mariet Buiten

Object in garens en koperdraad, geplaatst op tafelloper van katoen en handgesponnen zijde. Object geweven door Lidwien Dekker. Tafelloper geweven door Mariet Buiten.

Fotograaf: Remora Producties

Bestuur Weefkring Alkmaar

Overzicht bestuursleden Weefkring Alkmaar en hun functies binnen het bestuur:
Selma Sindram

Selma Sindram

Voorzitter sinds 2016

Hiervoor hoofdredacteur van het blad WEVEN, daarvoor secretaris van Weefcontact Regio VI, penningmeester van Weefkring Alkmaar en lid van de redactie van het Jaarboekje van deze Weefkring.

Hilda Schoon

Hilda Schoon

Penningmeester

Tot januari 2018 als secretaris en nu als penningmeester. Sinds september 2012 actief aan het weven en lid van de Weefkring Alkmaar. Hilda heeft heel veel geweven: huishoudelijk textiel, woonaccessoires, kleding en objecten van diverse materialen.

Cornelia van Diepen

Cornelia van Diepen

Bestuurslid sinds 2016

Lid geweest van de oprichtingscommissie van Weefnetwerk, lid van de Commissie Landelijke Weefdag en secretaris van de Stichting Weven met beperking.
Naast weven houdt Cornelia zich graag bezig met spinnen en het verven van garens.

Mariet Buiten

Mariet Buiten

Secretaris sinds januari 2018

Lid van de redactie van het jaarboekje van de Weefkring. Weeft sinds 1983. Lid van de Weefkring sinds 1987. Altijd bezig met verschillende textiele werkvormen.

Nieuws

Wat heeft de Weefkring Alkmaar onlangs ondernomen…
Nieuwsbericht

Pas op de plaats

Door corona liggen alle activiteiten van Weefkring Alkmaar stil. Wel is er veel 'online' activiteit door en voor de leden. Zodra het mogelijk (veilig) is starten we de activiteiten weer op.

Nieuwsbericht

Coronavirus en weven in Alkmaar en omgeving

Weefkring Alkmaar heeft enkele bijeenkomsten niet door laten gaan in verband met het coronavirus. Inmiddels is er weer wat meer mogelijk. Check de website bij 'activiteiten' en neem voor nadere informatie contact op via het contactformulier. Schaapskooi Bergen heeft de activiteiten in het wolatelier aangepast, waaronder 'Weven in de Schaapskooi'. Check voor nadere informatie de website van de Schaapskooi of de Facebookpagina van Wolatelier de Schaapskooi.

Nieuwsbericht

Workshop bandweven 18 januari 2020 – Terugblik

Met acht enthousiaste deelnemers was het een mooie en gezellige workshop bandweven in het Parkhuis. Voortaan is het bandweven in de Schaapskooi in Bergen. Iedere eerste zaterdag van de maand. Meer informatie daarover vind je in het nieuwsbericht van 27 december 2019.

Agenda van Weefkring Alkmaar

Agenda
Geen bijdragen gevonden